Korábbi díjazottak

A nyertes vállalatok - 2014

 

A Telenor Etikus Vállalat Díjat 2014-ben nagyvállalati kategóriában a Richter Gedeon Nyrt., a kis- és középvállalatok közül pedig a SIGNAL Biztosító Zrt. nyerte el.

A Richter Gedeon Nyrt. pályázata a zsűri szerint kiemelkedően innovatív ötletet valósított meg, mely elősegíti az átláthatóság kiterjesztését a vállalat érintettjei felé is.

A kis- és középvállalati kategória értékelésekor a zsűri kiemelte, hogy idén sok minőségi pályázat született. A SIGNAL Biztosító Zrt. esetében a komoly vezetői elkötelezettséget, illetve a kkv-szektoron belül különösen előremutató, komplex programot díjazta a bizottság, amely példaértékű lehet más cégek számára is.

 

A díjról és a nyertesekről további információ itt található.

A díjátadáson készült fotók itt tekinthetők meg.

 

A nyertes vállalatok - 2013

 

A nagyvállalati kategóriában díjazott Siemens Hungary Zrt. pályázata több innovatív és hatékony elemet tartalmaz, amely a szakmai zsűri értékelése szerint más vállalatok számára is követendőnek tekinthető, mint például a feddhetetlenségi képzések, vagy az ún. „Integrity Dialog”, amelynek keretében vezető és beosztott közösen dolgoz fel egy esettanulmányt.

A nyertes pályázat itt tekinthető meg.

 

A kis- és középvállalati kategóriában díjazott a hazai közmű- és energiaszektor vezető szállítóként jelen lévő ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. pályázata érdemelte ki a díjat. Programjukban számos, a zsűri szerint más üzletágak és vállalatok számára példaértékű elem található – például e-learning, belső kommunikációs hírlevél, poszterek –, amelyek segítik az etikus vállalati kultúra meghonosítását.

A nyertes pályázat itt tekinthető meg.

 

„A számos intézmény képviselőjét felvonultató szakmai zsűri a benyújtott pályázatok alapján idén két olyan vállalatnak ítélte oda az elismerést, amelyek a korábbi korrupciós botrányaik után akartak, mertek és tudtak váltani, és az átlátható működés útjára léptek. A TI Magyarországnál meg vagyunk győződve arról, hogy hosszabb távon csak az etikus és transzparens működés fenntartható, ez szolgálja a vállalatok és az ország érdekét.” – mondta el a díj átadásakor Martin József Péter, a TI magyarországi ügyvezető igazgatója. 

 

A díjról és a nyertesekről további információ itt található

 

A nyertes vállalat - 2012

 

2012-ben a beérkezett pályázatok közül a zsűri az Arkon Zrt. programját találta a leginkább kiemelkedőnek, így az Arkon Zrt. ügyvezető igazgatója vehette át az első Telenor Etikus Vállalat Díjat. Az ingatlan.com oldal üzemeltetője küldetésének tekinti az etikus ingatlanpiac megteremtését. Ennek érdekében a cég olyan online piacteret alakított ki, amely nem csupán hatékonyan működik, de a piac szereplőit is tisztességes magatartásra ösztönzi.

 

„Különösen elismerésre méltó, ahogy az Arkon a mindennapi gyakorlataiba átültette elkötelezettségét az etikus magatartás és átlátható működés iránt. Az etikus piactér kialakítása mellett a vállalat lehetővé teszi, hogy minden munkatársa napi szinten ismerje a pénzügyi eredményeket és üzleti célokat, ez Magyarországon, de még világviszonylatban is ritka és példamutató” – méltatta a nyertes céget Alexa Noémi, a Transparency International vezetője, a szakértői zsűri tagja.

 

A díjátadáson készült fotók itt tekinthetők meg.